Olen ehkä liiankin käytännöllinen laukkujen ostaja, koska en ikinä osta kivaa laukkua vain siksi, että se on kiva vaan asetan sille myös muita vaatimuksia. Mielellään tietenkin saisi olla edullinen ja siinä pitää olla paljon pikkutaskuja, koska yhden säkkimallisen laukun omistajana olen todennut, että on tuskallista kaivaa puhelinta sieltä isosta taskusta, kun kaikki muukin pikkusälä on siellä samassa osastossa.

Hyvin olennainen osa uuden laukun hankintaa on kuitenkin se, onko sille oikeasti käyttöä ja onko sillä tosiaan jotain sellaisia ominaisuuksia, joita aikaisemmilla laukuillani ei ole. Hyvin usein tämä ominaisuus on tietenkin uusi koko. Täytyy olla urheilukassi, iso olkalaukku, keskikokoinen olkalaukku, pieni olkalaukku, baarilaukku, matkalaukku, kangaskassi jne. Näitä monia kokoja omistan ihan vain siksi, että kun otan paljon tavaraa mukaan tarvitsen tilavan laukun ja kun otan vain vähän tavaraa, en halua välttämättä kanniskella urheilukassia, jossa on vain lompakko ja puhelin ympäri baareja (vaikka toki tykkäänkin käyttää urheilukassia baarilaukkuna niin kuin joku saattaa tässä kohtaa ehkä muistaakin...).

Täysin uutena asiana siis tuli se, että joku valitsee kotoa lähtiessään niin pienen laukun, että osa tavaroista täytyy kantaa kädessä. Tyttö oli varmaan siinä kuudentoista tietämillä, joten luulisi kuitenkin, että laukkuja on jo kertynyt muitakin kuin se älyttömän pieni Louis Vuitton, jota se kiikutti kyynärtaipeessaan. Sinne ei varmasti mahtunut bussikortin ja puhelimen lisäksi kuin ripsari - jota tytöllä oli kyllä jo aika monta kerrosta - huulikiilto, puuteri, lompakko ja avaimet. Toisessa kainalossaan tyttö siis kiikutti noin viittä koulukirjaa ja vihkoa, jotka eivät edes meinanneet kunnolla pysyä pinossa vaan luiskahtelivat jatkuvasti niin, että tyttö korjaili jatkuvasti niiden kantotyyliä.

Hieman epätoivoisen näköistä oli ja meinasin käydä antamassa ihan näin vahemman ja viisaamman naisen neuvon, että kun itse kävin vielä yläastetta ja lukiota, silloin oli tapana ostaa ihan koululaukku, jonne saattoi jopa mahtua koulukirjat. Hirveen kätevä keksintö!