Vihaan sitä, kun juna-asemilla kuulutetaan, että "juna se ja se lähtee sinne ja tänne laiturilta se ja se" ja ihmiset alkavat paniikissa juoksemaan ympäriinsä. Ensinnäkin kelloa katsomalla selviäisi se tosiasia, että kun juna kuulutetaan lähteväksi, sen lähtöön on vielä 3-5 minuuttia aikaa ja toisekseen, mikä järki edes olisi kuuluttaa junaa lähteväksi, jos se lähtisi sillä samalla sekunnilla liikkeelle.

Ihan kuin niitten kuulutusten tarkoitus olisi vain ilmoittaa asemarakennuksessa istuville, että juna lähti jo. MIKÄ IHMEEN JÄRKI SIINÄ NYT OLISI?

Toinen asia juna-asemakäyttäytymisessä, joka ärsyttää on junan vierellä juokseminen, kun junan lähtöön on vielä reilu viisi minuuttia aikaa. Ihan kuin sinne vaunuun, jonne on paikkalippunsa hankkinut, olisi oikeasti jotenkin ihan hirveän pitkä matka eikä sitä ehtisi taittaa kävellen. Huh! Pahintahan on, että nyt puhutaan kuitenkin VR:n talviliikenteestä eli juna ei kuitenkaan edes lähde ajoissa ja juuri siihen aikaan kuin on ilmoitettu, joten yleensä oikeaan vaunuun pääsemiseen on aikaa vielä se ylimääräinen viisiminuuttinen.

Kolmas asia, joka on ärsyttävää on se, että ihmiset rynnivät laiturin reunalle sellaisiksi kasoiksi ennen kuin juna on edes saapunut laiturille. Ne paikkaliput ovat kuitenkin ihan kivat siinä mielessä, ettei istumapaikoista tarvitse kilpailla juosten, joten junan pysähtymistä ehtisi ihan kivasti odotella siinä vähän kauempana laiturin reunasta ja voisi olla ihan mahdollista, että junasta poisjäävät ihmiset jopa mahtuisivat tulemaan ulos ovista eivätkä jäisi sisääntunkevien ihmisten sumaan isoine kasseineen.