Eilen illalla olin jotenkin vähän pahalla tuulella eikä oikein tenttiin lukeminen maistunut ihan sellaisella teholla kuin olisi pitänyt. Ensinnäkin aloitin aika vahvasti tenttiin valmistautumisen kutsumalla Saanan kahville siinä neljän aikaan iltapäivällä, koska tuntui, että oli pakko päästä puhumaan jonkun kanssa, kun ajatukset ihan sekaisin ja solmussa.

Saana sitten teki lähtöä siinä kahdeksan aikaan illalla ja välittömästi, kun ovi sulkeutui sen perässä, pahamieli tuli takaisin. Pakotin kuitenkin itseni kahlaamaan tenttimateriaalin sen yhden kerran läpi ennen kuin siirryin koneelle parantamaan iltaani Gleellä, Salkkareilla ja Matkaoppailla.

Koneen avauduttua totesin, että katsomo tökki, ruutu.fi tökki eikä oikeen mitkään videot latautuneet. Siihen sitten jäi iltani piristäminen ja alkoi oikein suututtaa. Yhtään ei väsyttänyt, olisin halunnut katsoa etenkin sitä Gleetä ja tiesin lukeneeni tenttiin liian vähän. Kun sitten vielä Facebookin chatti alkoi temppuilla, luovutin ja pakotin itseni nukkumaan ärsyyntyneenä, pahalla mielellä ja uskoen, että seuraavasta päivästä ei vaan voi tulla hyvä.

Heräsin kuitenkin pirteänä ja olin jo unohtanut illan vastoinkäymiset erityisen hyvän unen takia. Avasin koneen ja luin sähköpostini ja siellä odottikin paras yllätys pitkiin aikoihin - nimittäin asuntotarjous. Asunto, jota minulle tarjotaan on siis samanlainen kahden hengen solu kuin tämä, missä nytkin asun, mutta se sijaitsee paljon lähempänä keskustaa ja yliopistoa ja sinne on paremmat bussiyhteydet. Ja mikä parasta bussinumero kolmellatoista ei ole mitään tekemistä tämän asuinalueen kanssa!

Katselin vähän pohjapiirrustusta, josta selvisi, että keittiö on hieman isompi kuin nykyinen keittiöni, mikä on vähän ärsyttävää, koska nykyinenkin on vähän turhan suuri ja se tarkoittaa myös sitä, että asuinhuone on pienempi kuin tämänhetkinen. Toisaalta, mitä teen näin isolla huoneella, kun se on kuitenkin vain peittyneenä rojuun 24/7. Lisäksi siinä asunnossa on parveke, joka minusta aika hauskaa, koska mikä sen kivempaa kuin istua parvekkeella, kun ilmat tästä vähän lämpenevät.

Talo on myös aika paljon uudempi kuin tämä, missä nyt asun, joten toiveissa on, että siellä ei ole näin kosteaa ja kylmää eikä näin rumanvärisiä seiniä. Ulkoapäinkin todella paljon siistimmän ja houkuttelevamman näköinen, mikä saattaa myös osin johtua siitä, miten lämpimältä ilma kuvanottohetkellä näyttää! Kesä tulisi jo.

Lähdin siis tenttiin hyvin mielin ja täytin paperin kynä sauhuten reilusti alle tunnissa. Mikä voittajafiilis taas, kun pääsin palauttamaan paperin ensimmäisenä ja vieläpä siitä syystä, että koe tuntui helpolta. Nyt paistaa aurinko, minulla on vadelmasorbettia kupissa ja oikeastaan pitkästä aikaa en malta odottaa, että pääsisin treeneihin hiomaan ohjelmaa priimakuntoon.