Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi pyykinpeseminen tuntuu niin ylitsepääsemättömän rankalta. Eihän siinä ole mitään järkeä, koska se ei vaada ihmiseltä kovin suuria ponnistuksia; kunhan tunkee vaatteet koneeseen, iskeen pyykinpesuaineen perään ja painaa muutamaa nappia. Sitten voikin puuhailla kaikkea muuta - esimerkiksi tapittaa Gossip Girlin nelostuotantokautta - ja muutaman tunnin päästä koneesta putkahtaa ulos läjä hyväntuoksuisia vaatteita!

Kuivumaan ripustaminenkaan ei ole mitenkään erityisen raskasta puuhaa ja sen hyvänä puolena on se, että koko asunto tuoksuu puhtaalta, vaikka totuus olisikin jotain aivan päinvastaista - enkä nyt halua millään tasolla viitata oman asuntoni siisteystasoon.

Näistä kaikista hyvistä puolista ja helppoudesta huolimatta pyykinpesu tuntuu minusta kuitenkin ihan tajuttoman raskaalta puuhalta, mikä johtaa siihen ikävään tilanteeseen, jossa pyykkiä on jo kertynyt niin isot kasat, että saadakseen pyykkikorin tyhjäksi on laitettava kone pyörimään useampana peräkkäisenä päivänä.

Alkuviikkoani kuitenkin ilahduttaa myöhästyneet joululahjat, jotka sain, kun kävin viikonloppuna vierailulla kakkoskodissani, joka taitaa kyllä nykyään olla kolmoskotini, kun en enää asu vanhempieni luona (joiden koti on siis nykyinen kakkoskotini, omani on yllättäen ykkösenä!). Toinen lahjoista vieläpä liittyi lahjaan, jonka itse ostin itselleni viime viikolla kirja-alesta.

 

1297077757_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani löytyi vitosella Suomalaisen kirja-alesta. Näyttää hyvältä kirjahyllyssäni ja painaa ainakin tuhat kiloa.

1297077822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Toinen lahjoista oli siis upea Gone With the Wind -paita. Kaverini oli ostanut näitä kaksi ja toinen, jonka hän piti itsellään oli aivan yliupea. Ihan harmitti, etten itse vieraile ikinä Tarjoustalossa tekemässä tällaisia löytöjä!

1297077935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Varsinainen lahjani olikin sitten itsetehty seinäkello. En kyllä mitenkään voi käsittää, miten kenellekään tulee mieleen, että voisin tarvita sellaista - olenhan aina ajoissa kaikkialla?! Itsetehdyt lahjat ilahduttavat aina eniten varsinkin, kun tekijät tietävät, mitä väriä kannattaa käyttää ja mitkä ovat vastaanottajan luonteen heikoimmat piirteet ;)