Olen tässä jäätelökioskien auettua ehtinyt kiertää jo toista miljoonaa koppia, mutta tuntuu jo siltä, ettei missään myydä suklaa-vaniljapehmistä. Vaniljaa löytyy tietenkin kaikkialta ja sitten extranan usein löytyy mansikka-vanilja, muttei ikinä suklaa-vaniljaa.

1307556782_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä ei tietenkään ole tämän hetkinen ainoa ärsytykseni, mutta se on päällimmäisenä mielessä, koska jäätelökioskijäätelöistä juuri tämä on se kaikista herkullisin ja suurin makunautinto, jota olen odottanut koko pitkän jäätävän talven ja nyt minulle ei muka anneta mahdollisuuttakaan nauttia tuosta kesän ihmeestä?

Toiseen suureen ärsytykseen törmäsin tänään kävellessäni yhdeltä jäätelökioskilta toiselle. MIKSI IHMEESSÄ JO KÄRVENTYNEET IHMISET JATKAVAT AURINGOSSA IHONSA GRILLAAMISTA? Jos iho hehkuu jo niin kirkuvan punaisena, että seuraava vaihe palamisesta on se, kun oikeasti sytytään liekkeihin, niin eikö kipu ole jo sen verran hirvittävä, että on pakkokin siirtyä varjoon viilentämään itseään? Ja näillä ihmisillä ei varmaankaan käy mielessäkään, että vaikka moni eteneekin elämässä sillä mentaliteetilla, että kyllä palanut iho ruskeaksi muuttuu, niin tarpeeksi palanut iho ei kyllä muutu ruskeaksi vaan se kuoriutuu pois ja on kipeä ehkä viikkojakin. Siinä olikin sitten näiden ihmisten auringonotot pariksi viikoksi ja sen lisäksi he palaavat ulkoilmaan kalpeina kuin vastasatanut lumi....

...ja palavat jälleen uudelleen.