Ajattelin, että hoidan asian perinteisesti sähköpostilla, koska soittaminen on kuitenkin aina aika rasittavaa. Tai oikeastaan kyse on ensinnäkin siitä, etten tykkää puhua tuntemattomien kanssa puhelimessa ja siitä, etten vain ikinä saa aikaiseksi niin paljon kerralla, että kaivaisin puhelinnumeron, ottaisin puhelimen käteen, näppäilisin numeron ja sitten vielä asioisin tuntemattoman ihmisen kanssa.

Selailin siis kuntosalin sivuja ja alitajuisesti toivoin, että niiltä löytyisi joku kiva nettilomake, joka pitää vain täyttää ja painaa lähetä nappia ja asia on sillä selvä. Nettilomaketta ei kuitenkaan tullut vastaan eikä oikeastaan mitään muutakaan ohjetta eroamiseen liittyen. Ilmeisesti jäsenyyden lopettaminen on yritetty pimittää niin hyvin, ettei kenellekään tulisi mieleenkään lopettaa liikkumista ja hieman tyyriin puoleisen jäsenyyden maksamista.

Alkoi harmittaa jo tässä vaiheessa, etten hoitanut asiaa pois alta ennen kuin muutin vaan annoin sen roikkua ja olen jo nyt maksanut useasta kuukaudesta ihan turhaan. Viimein päätin, että minun on vain pakko soittaa, koska minulla ei millään ole varaa enää antaa tämän mennä tämän pidemmälle ja suoritin kaikki inhottavat ja vaikeat välivaiheet ja puhelimeen vastasi ylipirteä nainen, joka varmasti oli hiukset korkealla ponnarilla, kivat meikit naamassa ja tiukat urheiluvaatteet päällä.

Kerroin asiani ja naisen ääni muuttui jo hieman nihkeämmäksi ja hän kyseli, minnepäin olen muuttanut, sillä samalla jäsenyydellä saa käydä myös muissa kaupungeissa urheilemassa tietyillä kuntosaleilla - tai no, tuolla hinnalla ja niillä hienouksilla sitä pitäisi kai kutsua pikemminkin hyvinvointikeskukseksi, kuntosali on sellainen räkäinen ja edullinen niin kuin yliopistolla.

Ilmoitin asuinpaikkani ja ääni muuttui entistä jäisemmäksi, koska asuinpaikkani mitä ilmeisimmin oli nyt aivan väärä. En jaksanut kuitenkaan välittää, koska ajattelin innoissani, että viimein saan tämän asian hoidettua ja pois päiväjärjestyksestä ja voin alkaa keskittyä vaikkapa kotivakuutuksen hankkimiseen. Nainen kuitenkin pudotti kivan pommin ja ilmoitti, että heillä on kuukauden irtisanomisaika enkä pysty eroamaan puhelimen välityksellä enkä netissä vaan minun pitää varata aika jollekin Jennille, jonka kanssa minun täytyy täytellä jotain virallisia papereita ja mitä ilmeisimmin kuunnella myös jotain käännytyspuheita ja ylimääräisiä tarjouksia. Toivon vain hartaasti, että saan edes jotain hierontalahjakortteja käyttämättömistä jäsenkuukausista...