Eilen aamulla herätyskelloni pärähti soimaan armottomasti tasan kymmentä yli seitsemän ja en voi sanoa olleeni mitenkään innoissani. Kaivauduin syvemmälle sänkyyn ja aloitin taistelun itseäni vastaan. Ulkona tuuli niin kovaa, että ikkunalasi tärisi ja minulla oli peiton alla juuri sillä hetkellä sopivan lämmin ja liian mukava olla.

20 minuutin soutamisen ja huopaamisen jälkeen keräsin kuitenkin itseni, kun velvollisuus voitti mukavuuden tavoittelun ja syöksyin peiton alta pukemaan vaatteita päälleni ja kiiruhdin kohti tarvittavia lisäopintopisteitä eli viron tenttiä.

Tentti meni yllättävän hyvin panostukseeni ja edellisillan valmistautumisrituaaleihini nähden ja jaksoin jopa täyttää jokaisen viidestä sivusta, vaikka syömättä jäänyt aamupala hieman verottikin keskittymiskykyäni. Myönnän kyllä, että olisin ehkä voinut onnistua paremminkin, jos olisin jaksanut pysähtyä miettimään tehtäviä enkä olisi vain paahtanut eteenpäin mielessäni alakuppilan kahvi- ja sämpylätarjonta.

Tentin jälkeen siirryin siis nauttimaan väliinjäänyttä aamiaistani, johon tällä kertaa kuului ylihinnoiteltu sämpylä, jossa oli välissä meetwurstia enemmän kuin mikään laki sallii, salaattia, tomaattia ja kurkkua - missä juusto???? - sekä kupillinen ehkä hieman piristävää kahvia. Olo oli vähän petetty ja tyydyttymätön tämän nautinnon jälkeen, sillä kahvikin oli jotenkin normaalia pahemman makuista.

Kotiin päästyäni oli niin uupunut, että kauppaan lähteminen tuntui täysin mahdottomalta operaatiolta, koska sinne pääsemisen lisäksi olisin joutunut laittamaan aivoni töihin ja miettimään, mitä haluaisin syödä. Päätin siis korvata keholleni ja mielelleni edellisyön yöunista puuttuvat tunnit ja käydä parin tunnin päiväunille ennen kauppaan menoa.

...

...

...

...

...

...

...

Ja heräsin äsken. Lähes 19 tuntia päiväunien alkamisen ja 24 tuntia viime kertaisen ruokailun jälkeen. Puhelimeni oli täyttynyt saapuneista tekstiviesteistä ja mieleni ajatuksesta, etten ehkä jaksa nousta enää ikinä. Selkä niin jumissa, että kävely tekee pahaa enkä saa itse naksautettua sitä auki vaan tarvitsisin ulkopuolista apua. Talviunet voisivat sopia minulle...

2080078.jpg