Kahden viikon loma töistä on kyllä tehnyt tehtävänsä: tilin saldo lähentelee nollaa ja töihin oli eilen oikeastaan ihan mukavaa mennä eikä pää hajoillut ihan normaaliin tahtiin. Tunsin kuinka tuplapalkka suorastaan juoksi tililleni ja painoin duunia kuin viimeistä päivää ja sain varmaan muutaman työkaverini kihisemään kiukusta, kun juoksutin niitä milloin minkäkin asian perässä. Kieltäydyin jopa lähtemästä kotiin ennen työaikani loppumista, vaikka mahdollisuutta poistua tarjottiinkin - ajattelin, että painetaan nyt loppuun asti, kun kerran ollaan aloitettu.

Ja sitten leimasin itseni ulos kellokorttikoneella ja tunsin, kuinka nestehukka ja liika riehuminen alkoivat tuntua kehossa ja migreeni puski päälle. Sain kyydin kotiin ja kun työnsin avaimen kotioven lukkoon, oksennus oli jo puolimatkassa ylös. Että sellainen hieno paluu töihin!

Tänään pitäisi jatkaa samoilla linjoilla ja huomaan, kuinka kahden viikon loman vaikutukset ovat jo kokonaan kadonneet - että niinkin hieno työ. Ihan pikku hiljaa taidetaan koko työporukka olla jonkun 24/7 päivystävän kriisipuhelimen tarpeessa. Tosin sellaista voisi olla hieman hankala järjestää, koska linjat olisivat tukossa itkuisista ja hysteerisistä puheluista aamusta iltaan ja illasta aamuun.